dinsdag 28 april 2009


Jambo!
Op dinsdag 14/4 zijn we aangekomen in Nairobi. We werden opgewacht door Evelyn van het L.A.N. en naar een guesthouse gebracht . Ontvangen door Patricia, eenjonge vrouw, erg aardig maar geen idee wat er ging gebeuren. Practisch opgesloten en erg warm nadat je met 4 koffers aan het sjouwen bent geweest. Na een borrel op onze kamer zijn we gaan slapen, vol verwachting wat
De volgende dag om 10.30 uur een afspraak met Susan van het L.A.N. Zij heeft ons verteld wat ons ongeveer te wachten staat in de adoptieprocedure en onze guardian Bill heeft ons geholpen bij het kopen van een Simkaart en de directe omgeving laten zien. Ook heeft hij een vlucht geboekt naar Kisumu voor 07.10 de volgende ochtend!
Daarna hebben we Annelies gebeld, wiens huis we over gaan nemen, en zijn we met de taxi langs geweest. Een oase van vriendelijkheid en rust. In de heerlijke tuin gezeten en weer een beetje vertrouwen en richting gekregen.
Na wederom een korte nacht vertrokken we bij dag en dauw naar Kisumu. Daar werden we opgewacht door Carol van het L.A.N. die ons wederom in een guesthouse stopte, iets waar we niet blij mee waren. Een guesthouse is een kamer met douche en toilet, maar vanaf 19.00 uur zit je op je kamer omdat het niet veilig is voor ons blanken om van het omheinde terrein te gaan. En ik kan je vertellen, dat is niet fijn! En in een guesthouse kan je geen kant op. Ook al even naar het centrum geweest met de Boda-boda fiets.
Om 11 uur was het zover! We gingen naar Paul toe. Onverwacht nuchter stapte wij uit bij het kindertehuis waar Paul was. Even checken we bij elkaar hoe de ander zich voelde, en beide waren we bijna niet zenuwachtig. Wie had dat verwacht…onze hoofden zaten helemaal vol van alle indrukken en het geregel, er was geen plaats meer voor emotie.
Toen we binnenstapte kwam Paul al op ons af. Hij omhelsde ons op een manier die opgedragen was. Hij vond het veel te spannend, en wij op dat moment ook. Gelukkig hadden we een rugzakje voor hem met wat speelgoed erin, want we wisten weinig te zeggen. Wat was het een schatje! Een klein manneke met prachtige ogen en een verlegen blik. Rustig zijn we naar buiten gegaan en hebben gespeeld met de autootjes, de belleblaas en het boek waar je plaatjes kunt benoemen. Het afscheid viel eigenlijk wel mee. De begeleiders waren heel aardig.We hebben ook gepraat met Silvia, the social worker, and Angela the headnurse, beide kundige begleiders.

’s Avonds gegeten in een christian hotel, redelijk eten slecht klaargemaakt vlees, vegy maaltijd voor Els was erg goed. Hagedissen liepen over de muren en aten de vliegen en muggen. Na het slapen besloten te verkassen naar het christian hotel, Millimani resort.
Vrijdag verhuist van guesthouse naar hotel, zelfs een flat rate gekregen. Later weer naar Paul, onwennig maar hij brabbelt aardig tegen ons. ’s Avonds hadden we opeens internet en hebben geskyped met thuisfront totdat de tropische storm zorgde voor stroom uitval in het hotel.
Zaterdag had Paul een pet net als mummy and daddy, samen met hem uitgewassen en opgehangen. Zondag met de tsjuk tsjuk naar het zwembad. Heerlijke dag! Paul eet alles wat em wordt voorgehouden, brood, friet, melk, kip. Hij liet zich achteruitvallen in het zwembad, dus het vertrouwen begint te komen. Hij is wel bang voor allerlei dieren, honden pussycats dus dat wordt nog wat thuis.

maandag 6 april 2009

blad Honig

Jambo!!

Dit betekent hallo in het swahili en dat zullen we veel gaan gebruiken want binnenkort vliegen we naar het mooie Kenia.

Samen met mijn vrouw Els gaan we uit dit land een kind adopteren.

Hiervoor blijven we een half jaar in Kenia. Naar Keniaans recht moet je eerst 3 maanden pleegouder zijn en in het land verblijven voordat je de rechtsgang in gaat wat ook weer minstens 3 maanden duurt.

In 2004 besloten we een kindje te gaan adopteren na veel “nature versus nurture” discussie.
Genen en opvoeding geven samen de vorming van het kind, maar hoeveel?

Intussen hadden we de VIA cursus gevolgd, verplicht voor aspirant adoptieouders, een gezinsonderzoek gehad, de beginseltoestemming gekregen, rapporten gemaakt en een vergunninghouder gevonden die bemiddelt in het zoeken naar een kindje in het buitenland.

Dit hele proces hebben we ervaren als een rit in een achtbaan. Veel wachten met regelmatig een heftige tussensprint om te voldoen aan de eisen die aan ons gesteld werden.
Toen we voor het eerst over dit project in Kenia hoorden dachten we dat het niet haalbaar zou zijn. Is het financieel haalbaar? Is het te regelen op het werk? Kunnen we voor 6 maanden onderdak vinden voor onze hond? En stapje voor stapje leek de mogelijkheid dichterbij te komen.



Hoe zwaarder de beklimming, hoe mooier het uitzicht en op 6 maart kregen we de vraag of we ouders wilden worden van Paul Nolan Okwako. En dat wilden we heel graag!
Paul (op z’n engels uitgesproken) is een jongen van 3 en een half en woont in een weeshuis in Kisumu. Hij heeft zijn hele leven in het weeshuis gewoond van het Little Angels Network. Dit is een vrijwilligersorganisatie die contact heeft met de vergunninghouder Stichting Afrika.

14 April vliegen we naar Kenia, en 15 april hopen we Paul te kunnen zien. We bezoeken het weeshuis dagelijks, en als hij aan ons gewend is mag hij mee naar ons gehuurde huis in Nairobi. Het adoptie avontuur kan bijna beginnen!!

Tutaonana tena

Voorstel


Hallo,

6 maart kregen we te horen dat we de ouders zouden worden van Paul Nolan Okwako.

We zijn hartstikke trots en kunnen niet wachten om hem op te gaan zoeken.

14 april vertrekken we naar Kenia.