zaterdag 25 juli 2009




23 juli

Met Paul naar de kapper. Voor de rechtbank moeten we er een beetje netjes uitzien. Dat betekent ook een scheerbeurt voor Paul. Kort haar is netjes hier of je doet een pruik op met westers haar. Hij kan al even kijken naar zijn voorganger en stelt de hele tijd vragen” That is what?” De man voor hem wordt ook geschoren. Dus als Paul op de stoel gaat zitten zegt hij tegen de kapper, niet daar alleen daar en wist op zijn hoofd. Hij is niet helemaal gerust op de scheerbeurt maar dat hij het middelpunt van aandacht is maakt veel goed. De scheerbeurt is erg netjes. Paul wordt als een heertje behandeld en krijgt ook nog een wasbeurt en handdoeken met verschillende geurtjes. Wij vinden het resultaat niet zo leuk maar het is een leuke ervaring voor Paul en als de rechtbank het wil… Voor € 1, 50 mag je niet klagen. 

Daarna gaan we spelen in Children’s World bij Adams Arcade. Voor Paul lekker spelen en voor ons een gelegenheid om andere adoptiestellen uit te horen want het is de dag voor court. En eigenlijk horen we goed nieuws want alleen de makkelijke rechter is aanwezig en de advocaat had gezegd “goede kans dat jullie erbij zitten”. 

De moeilijke rechter lijkt een persoonlijke vete te zijn begonnen bij dossiers waarbij de naam van de moeder bekend is en bij kinderen die in het ziekenhuis geboren zijn. Waarom dit zo is, wordt volop over gespeculeerd. Maar onze Paul heeft de naam van de moeder erin staan en is in het ziekenhuis geboren! Dit ligt buiten onze macht en eigenlijk ook van de organisatie omdat deze rechter daar pas een paar maanden moeilijk over doet. Dubbel wrang als je je bedenkt dat volgens Keniaanse wet bij het verlaten van het kind na een half jaar geen aanspraak meer gemaakt kan worden. Een wet gedicteerd door de problemen van het land natuurlijk,welke moeder verlaat haar kind: Als ze het niet kan verzorgen! Verder is voordat een kind ter adoptie wordt aangeboden het dossier bij de verantwoordelijke ministerie geweest en is het voor adoptie goedgekeurd. Daarna wordt het gematchte adoptiestel pas naar Kenia gehaald. Voor onze Paul was dit november 2008.

Na 4 uur in de middag verversen ze de rechtbank internet pagina met alle rechtbankzaken. Slecht nieuws, we staan er niet op en hebben nu nog 1 kans voor de rechtbankvakantie van 6 weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten