vrijdag 15 mei 2009

Nog wat langer in Kisumu

15 mei
Vandaag een heerlijk dagje beleefd in Kiboko bay. Gezwommen, gelezen en geluncht. Ook met een familie gepraat waarvan dochter Mieke 3 maanden vrijwilligerswerk heeft gedaan. Vader, moeder en zus zijn nu 10 dagen op bezoek. Mieke zit nu met familie in een hotel en zit vindt het heerlijk om warm te douchen en wat anders te eten dan ugali (meel met water mengen en koken tot je een lepel rechtop kan zetten). Familie was nog helemaal onder de indruk van de rondleiding. Mieke had de geplande rondleiding zelfs moeten onderbreken want de cultuurschok werd een beetje te heftig.
Vanaf de waterkant vliegtuig zien opstijgen van de andere kant van de baai. Zelfs een deel schokkerig op de band kunnen vastleggen. En een familie nijlpaarden langs zien komen, niet echt spectaculair want de meeste tijd zaten ze onder water.
Bij thuiskomst snel de weblog bekeken van onze voorgangers in Nairobi want misschien zouden zij de laatste zitting vandaag hebben. Helaas weer pech voor hun. De rechter was vandaag niet komen opdagen. Zij hebben driedubbelpech gehad nu en zitten nu 7 maanden hier. Na de laatste rechtszitting nog 2 a 3 weken dus reken maar uit. Voor ons ook slecht nieuws want nu duurt het weer langer voor we naar Nairobi kunnen. Een groter huis, minder warm, andere adoptiestellen en meer te doen. Aan de andere kant bevalt Kisumu steeds beter. We leren de marktjes kennen en het vervoer is hier makkelijker ook met de veiligheid is het hier beter. Els kan hier alleen de marktjes af en dat vindt zij erg prettig. Paul heeft hier zijn buurjongen waar hij mee kan spelen. Ook hebben we nu een comfortabeler muskietennet laten maken, in ruil voor computerlessen. Dus al met al maakt het voor ons weinig uit.

3 opmerkingen:

  1. Lieve Els, Han en Paul.

    Jammer dat jullie nog wat langer moeten wachten om naar Nairobi te gaan.
    Ik vind het leuk om jullie zo een beetje te volgen!

    Liefs voor allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé lieve Han-Els&Paul,

    Wat prachtig om jullie indrukwekkende verhaal te lezen en te volgen. Ik ben trots op jullie en wat fantastisch dat het zo fijn gaat allemaal. Erg indrukwekkend hoe jullie het land nu zo goed leren kennen. Ik ben er geweest, maar het maakt ook nu weer veel indruk op me.
    Wat een heerlijk, relaxed, makkelijk, lief ventje is Paul! Hopelijk blijft het allemaal zo goed gaan. Heel veel succes!

    Liefs,
    Paul, Janneke &Aron
    P.S. Aron herkent Paul al op de foto's en zegt dan; "kijk mama Paul uit Afrika"
    We vertellen hem dat Paul nog met jullie in Afrika is, maar over een tijdje met het vliegtuig hier heen komt net als Aron. Hij vindt het interessant om allemaal te horen en te zien. En bestudeert echt de foto's en zegt dan "komt Paul al uit Afrika?" Ja, maar dat duurt nog heel lang en dan gaan we wel een keer bij Paul spelen. Mooi hè; kinderbelevenissen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hai lieve familie,
    we hebben de website van Nolke gekregen en hebben hem gelezen en de fotoos bekeken.
    Wat een ervaring zal dit zijn...ook al zijn jullie er al heel veel langer mee bezig natuurlijk, maar toch ...het is nu echt van 'aangezicht tot aangezicht'.
    we hopen dat het goed gaat met jullie drietjes, dat jullie veel nocht en wille met elkaar mogen beleven, en belangrijk voor elkaar mogen worden. We zullen Paul ongetwijfeld een keer ontmoeten, en we zijn benieuwd wat hij allemaal van deze witte toetjes hier in het Nederlandse gaat vinden. Maar ook dat zal gauw wennen voor hem.

    In ieder geval wensen wij veel zegen voor jullie huis.

    lieve groet

    Theo en Corry

    BeantwoordenVerwijderen