zondag 14 juni 2009







14 juni
Eergisteren weer een keer naar Kiboko bay geweest en er lag een boot aangemeerd. Paul wilde gelijk de motor bekijken dus nadat papa en mama zich een beetje genesteld hadden ben ik er ook heengegaan. Gelijk krijg ik een hand, ben ik een vriend en mogen we mee voor €15 voor een half uur. Paul vermaakte zich best bij de boot dus heb ik met de gids, schipper een tijdje op de steen gezeten. Hij vertelde over de nijlpaard families, er waren er 2 ,van 16 dieren en 28. Na wat eten besteld te hebben klommen we aan boord. De boot had een v vorm met water erin, wat twijfelend gingen we zitten waarna hij afduwde. Daarna even wat spoedreparaties en de motor kuchte in leven. Na nog wat klagende mechanische geluiden zat de versnelling in de voorruit. Al na 300 meter zagen we de eerste verstoorde Hippo. Na nog een bocht de eerste familie 2 volwassenen en een kleintje, mwah klein.. Heel relaxed kijken ze je aan en zakken weer onder water. De kust volgend zien we nog wat impala’s en verschillende soorten vogels. De apen laten zich niet zien. Maar 6 % van het meer is in Keniaanse handen en de uitloper waar we zitten is 2% van het meer. In de jaren negentig was 60% van het meer bedekt met water hyacinten, nu gaat het een stuk beter maar toch zien we hele velden. Paul heeft alleen maar interesse voor de boot want we schommelen heftig. De schipper vraagt of we nog langer willen voor bottom rate, maar we gaan maar terug tegen de golven in. Bij het aanmeren knalt hij ook nog tegen een steen waarbij een hap uit de boeg wordt geslagen. Met geschonden aangezicht vaart hij weer weg. Gelukkig voor hem hebben we niet teveel afgedongen, tijd voor reparaties!

1 opmerking:

  1. Hallo Els, Han en Paul,

    Oh...wat is het toch heerlijk om jullie verhalen te volgen; het lijkt wel een boek. Op de foto's ziet het er ook allemaal prachtig uit en wat een gezellig gezinnetje zijn jullie al, zeg! De kleine man is dus dik tevreden met jullie?
    Communiceren jullie nog altijd in het engels, of al tweetalig? En krijg je al een goede indruk of hij zich veilig en vertrouwd bij jullie voelt?
    Leuk ook hoe jullie schrijven over Kimi. Wat moet dat bizar en soms moeilijk zijn haar slechts op beeldscherm te kunnen volgen. Wij zien Desiré natuurlijk op de club en ze is erg positief over Kimi. Is vast goed voor d'r; kan ze vast wennen dat ze niet meer enig kind is met zo'n hondenbroer en -zus erbij.
    Is het weer echt altijd zo heerlijk zomers als het er op de foto's uitziet?
    Heel veel succes.Met de paieren- en de gerechtelijke mallemolen. We denken aan jullie.
    Bye bye!

    Paul, Janneke en Aron

    BeantwoordenVerwijderen