woensdag 10 juni 2009







9 juni
Onze dagelijkse bezigheden zijn moeilijk te beschrijven. We hebben zeker momenten van vakantie hier met uitstapjes en veel zwemmen. Na 8 uur s’avonds hebben we tijd voor onszelf. Dan is het blog bijwerken, browsen naar berichten over de rechtbank, skypen met familie en vrienden. Maar omdat de download snelheid hier erg laag is en de extra harddisk met films is achtergebleven met de helft van onze bagage kopen we films op marktjes van de stoeprand. Op zich een interessant gegeven, vanuit India of China illegaal geripte films hier in Kenia dan Illegaal gekopieerd en daar ga je dan over handelen. Meestal kosten ze tussen de 2 en 4 euro, voor het onderhandelen 6 of 7. Maar dan heb je ook tussen de 8 en 18 films op 1 DVD. Vaak worden ze aangeboden in thema's, alle Denzel Washingtons of alle Brad Pitt. De kwaliteit is erg wisselend en de engelse ondertiteling gemaakt door chinesen zijn hilarisch en lijken soms compleet de plank mis te slaan. Zoals All aboard bij een trein en dan staat er; allemaal een bord! Ook wordt je bedonderd met de cover. Zo hebben we een DVD gekocht, allemaal Bruce Willis, en het was dus allemaal Jean Claude van Damme. Marktwaarde ligt dus hoger van Bruce en terecht.

We hebben een lekker balkon met speelruimte voor Paul en het buurjongetje Winston. Ook is er een kruispunt met bedrijvigheid te bekijken voor Papa en Mama, Op de hoek is er een Budha budha werkplaats onder de boom. Banden en binnenbanden hangen in de boom. Een gereedschapkist met delen ketting. Enkele meters verderop, de volgende boom, een kapperszaak, ziet eruit als een stoel met een spiegel. Aan de overkant een cola standje met een glas voor 35 cent. Bij de budha garage komt af en toe een vrouw met een zakje steenkool. Zij maakt dan wat maiskolven klaar of je neemt je eigen maiskolf mee en laat het haar klaarmaken. Je hebt 2 soorten budha budha’s , met een kussen op de bagagedrager voor passagiers en zonder voor handel. Deze dragen wel tot 5 kratten achterop, leeg en vol. Een praktische en goedkope manier van vervoer. Wij voelen ons als passagier af en toe wel lullig als de budha budha driver een heuvel op moet fietsen in 30 graden of meer en wij zitten relaxed achterop. Maar ook de lokale bevolking maakt er veel gebruik van dus dat gevoel zetten we maar van ons af.

Op mijn dagelijkse wandelingen had ik een bord gezien met” Sunday June the 7th live music” in de public service club. Geen idee wat dit was maar wij met z’n drietjes er zondagmiddag naartoe. Han baalde een beetje want wilde graag de formule 1 race zien, maar dat kon alleen in ons lokale koffiehuis, en dat is voor Paul wel erg saai. Maar deze public service club maakte veel goed. Een grote open ruimte met een aantal gezellige terrasjes, een spring kussen en Afrikaanse live muziek. Ook kon je daar alcohol krijgen wat bijna nergens geserveerd wordt. Dus allemaal blij! En wat zag Han zijn oog? Ze hadden een TV met sport opstaan. Na wat geregel zat Han met een biertje achter de TV en Paul en ik waren aan het swingen op de muziek. Al met al een hele leuke middag.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Han en Els Ik lees de verhalen van jullie Erg leuk om te zien hoe het jullie vergaat daar in Kenia Ook leren we hier iets van Groetjes Emma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat jullie zo uitgebreid ons informeren.We lezen alles en wensen jullie veel plezier.Je hebt nu de kans om het land goed te leren kennen.Een levenservaring! papa en Mama en voor Paul Pake en Beppe

    BeantwoordenVerwijderen